Lowlands is natuurlijk al lang uitverkocht, maar er zijn nog veel meer leuke festivals te beleven aankomende maand! Wil jij nog graag een festival bezoeken? Dan moet je dit lijstje zeker bekijken. Hier vind je de leukste festivals van augustus 2012!

Huntenpop

10 en 11 augustus vindt de 23ste editie van Huntenpop plaats. Het festival kenmerkt zich door optredens van grote bands en aanstormende talenten. Zo staan dit jaar onder andere Alain Clark, Crystal Fighters, Racoon, Miss Montreal, Vintage Trouble, Dope D.O.D en The Backcorner BoogieBand op het podium.

Datum 10 en 11 augustus
Plaats: Dru Park, Ulft
Tijd: Vrijdag vanaf 18.00 uur en zaterdag vanaf 12.00 uur
Prijs: 42,50 euro zaterdag, 10 euro vrijdag, 25 euro combiticket inclusief camping

Zand

Festivals geven mij altijd het ultieme zomergevoel. Vooral het festival Zand is lekker zomers, want het vindt plaats op het strand. De line-up is oer-Hollands, maar wel goed. Guus Meeuwis, Ilse DeLange, Nick & Simon, Gers Pardoel, VanVelzen en Jurk zullen er namelijk een gezellig feestje van maken.

Datum: 18 augustus
Plaats: Almere strand
Tijd: 12.00 uur
Prijs: 25 euro

RTL Viert De Zomer

In Park de Wezenlanden vindt dit jaar weer RTL Viert De Zomer plaats. De beste artiesten van eigen bodem zullen op dit festival optreden. De line-up bestaat uit Bløf, Alain Clark, Di-rect, VanVelzen, Krystl, Gers Pardoel, Xander de Buisonjé, Ilse DeLange en Racoon.

Datum: 25 augustus
Plaats: Park de Wezenlanden, Zwolle
Tijd: 15.00 tot 23.30 uur
Prijs: 25 euro

Boogiedown

Het Chasséveld in Breda wordt op 25 augustus omgetoverd tot een groot hiphop festival. Public Enemy, Big K.R.I.T., Postmen, Mr. Polska, Kraantje Pappie en Fresku zullen er en groot feest van maken.

Datum: 25 augustus
Plaats: Chasséveld, Breda
Tijd: 12.00 tot 23.00 uur
Prijs: 25 euro

Brabant Open Air

In het laatste weekend van augustus is er een hoop te beleven in Nederland. Ook het festival Brabant Open Air, voorheen Bavaria Open Air, vindt dan namelijk plaats. Het festival wordt op vrijdag om 19.00 uur geopend door De Veulpoepers 3.0 en Rowwen Hèze. Vrijdag op zaterdagnacht barst het feest los in het bijbehorende Klokgebouw met een 90’s avond. Foute artiesten als Vengaboys en Captain Jack zullen de dj afwisselen. De volgende dag staan er grote poprock talenten op het podium, namelijk Simple Minds, Kaiser Chiefs, Milow, Racoon, The Backcorner BoogieBand en Miss Montreal.

Datum: 24 en 25 augustus
Plaats: Klokgebouw, Eindhoven
Tijd: De tijden van dit festival zijn erg gevarieerd. Kik hier voor de openingstijden.
Prijs: De prijzen van dit festival zijn erg gevarieerd. Klik hier voor de prijslijst.