In de Verenigde Staten heeft een jongen zich laten ombouwen tot Britney Spears. Zijn transformatie heeft Kody Hays tot nu toe 77.000 euro gekost.

De 26-jarige Kody Hays, uit de Amerikaanse staat Ohio, heeft 77.000 euro bestaalt aan een transgender operatie en borstimplantaten om zo te lijken op zijn idool Britney Spears. Op 15-jarige leeftijd concluderen artsen dat Kody in het verkeerde lichaam zat. Hierna begon hij met slikken van vrouwelijke hormonen, ging zich als een vrouw kleden en veranderde zijn naam naar Kara.

In 2002 onderging Kara een 14 uur durende transgender operatie. “Daarna ging het ineens beter op school,” vertelt Kara. Voor die tijd werd ze namelijk gepest, omdat ze zich vrouwelijk gedroeg en verkleed als Britney Spears naar een schoolfeest ging.

Helemaal gelukkig als Britney

Kara zegt ook dat ze nu helemaal gelukkig is met wie ze is. “Als je het gevoel hebt dat je een meisje bent opgesloten in een jongenslichaam en je probeert dat te veranderen dan wil je de herkenning dat je op een meisje lijkt. Ik koos Britney Spears als voorbeeld omdat ze in mijn ogen een sterke vrouw is en iedereen wel met haar uit wilde. Britney was een grote ster toen ik opgroeide en ik keek tegen haar op,” vertelt Kara.

Verder beweert Kara ook dat ze op hetzelfde moment als Britney Spears last had van een depressie. Daarom schoor ze in navolging van haar idool haar hoofd kaal. Verder zegt ze ook dat de paparazzi haar vaak voor Britney aanzag toen ze nog in Los Angeles woonde. Wat ze enorme eer vond.

Meer foto’s van Kara vind je op de website van de Daily Mail.