Hoewel de eindexamens alweer even geleden lijken, blijft het de gemoederen toch nog bezig houden. Zo werd vandaag bekend dat er voorlopig geen digitale eindexamens meer komen.

Het College voor Examens heeft bekend gemaakt te stoppen met digitale eindexamens in het voortgezet onderwijs. Dit omdat er dit jaar veel problemen waren met het afnemen van examens op de computer. Zo waren er problemen met de software waardoor leerlingen niet konden inloggen, ingevoerde antwoorden spoorloos verdwenen en de verbinding steeds wegviel. Hierdoor is bij zo’n 200 kandidaten een deel van het examen ongeldig verklaard.

Omdat de oorzaken van de problemen niet helemaal duidelijk zijn, wordt het digitale eindexamens voorlopig afgeschaft en worden de centrale examens, aan het einde van het schooljaar, weer op papier afgenomen. Volgens RTL Nieuws blijft het digitale examen wel bestaan voor de vakken kunst algemeen, muziek, dans en drama. Daarnaast werkt het College voor Examens aan een nieuw systeem, maar het duurt een paar jaar voordat dit af is.