Maanden gelden had ik al kaartjes gekocht en afgelopen zaterdagavond was het dan eindelijk zover, Sensation White! Het dancefeest van het jaar waar iedereen in het wit komt.

De voorpret voor Sensation White begon eigenlijk al bij het uitzoeken van de juiste outfit. De dresscode is wit, wat voor een blondine met een witte huid eigenlijk niet de meest geschikte kleur is. Maar bij de H&M vond ik een leuk wit jurkje, dat door mijn kleurtje van de vakantie ineens niet meer zo slecht stond. Daarbij koos ik voor een paar oude witte sleehakken, want je schoenen krijgen het bij Sensation, door alle viezigheid op de grond, zwaar te verduren.

Amsterdam ArenA

Omdat er werd geadviseerd om niet met de auto naar de ArenA te komen, omdat er naast Sensation White concerten van Madonna in het Ziggo Dome en De Dijk in de Heineken Music Hall waren, namen mijn vriend en ik de trein. Hoe dichter we bij Asterdam kwamen, hoe witter de trein werd. De sfeer was vanaf dat moment al helemaal goed, want iedereen herkent elkaar aan de witte kleding, is vriendelijk en heeft veel zin in de vanavond.

Eenmaal aangekomen op Station ArenA kwamen we terecht in een witte oase. Zover mijn ogen konden zien stonden overal lange rijen met mensen gehuld in wit. Hoewel er voor elke ingang een enorme rij stond, had onze ingang, H, daar geen last van. We stonden dan ook binnen 10 minuten binnen, maar moesten eigenlijk direct weer naar buiten omdat de kluisjes vol waren. Gelukkig konden we door een zijingang en waren we binnen 10 minuten weer terug.

Wij hebben overigens heel veel geluk gehad met onze rij. Ik hoorde andere mensen zeggen ze 2 uur in de rij hadden gestaan om binnen te komen. Waarom het bij ons zo snel ging weet ik niet, maar ik heb het vermoeden dat ingang H gereserveerd was voor degenen die als eerste hun kaartje hadden gekocht. Wij hoorden namelijk bij de eerste 50 mensen die een kaartje voor Sensation White hadden.

Publiek

Eenmaal binnen in de ArenA was het een drukte van jewelste. Wat ook niet zo vreemd was, want volgens de organisator ID&T waren er 37.000 mensen binnen. Het publiek wat op dit dancefeest afkomt, is heel divers en internationaal. Zo zag ik jongens en meisjes waarvan ik me afvroeg of ze de 18 wel haalden tot hele families inclusief oma! Als Nederlander was je eigenlijk in de minderheid, want om je heen hoorde je Noren, Zweden, Polen, Russen, Duitsers en Brazilianen. Maar de Italianen waren duidelijk in de meerderheid, maar zij kunnen bij mij ook het meeste zijn opgevallen door hun machogedrag. Qua outfits zie je ook van alles, variërend van simpele witte broek met shirt tot engeltjes, imams, bruidjes, mariniers, duiveltjes, mannen ik badjas en vrouwen in bh.

Show en muziek

In het midden van de ArenA stond een grote bol waarin de dj’s stonden te draaien. Verder hingen er schermen in de vorm van gezichten, vlogen er zo nu een dan een aantal entertainers door de lucht, werden er ballonnen losgelaten en slingers en vuur de lucht in gespoten. De shows waren leuk om te zien, maar leken wel erg veel op elkaar.

Tijdens Sensation White traden er 6 dj’s op, die elk hun eigen show hadden. In de Deluxe ruimte stonden ook 7 andere dj’s, maar hier heb je met een normaal kaartje geen toegang tot. De muziek vond ik vrij eentonig, de eerste paar uur had ik nog het idee dat er wat variatie in zat, maar op een gegeven moment leek echt alles op elkaar.

De organisatie

Wel vind ik dat de organisatie van Sensation, en dan vooral de bewaking, een pluim verdient. Het feest verliep namelijk, ondanks dat zo’n 80 procent van de bezoekers volgens mij onder invloed was, erg goed. Zelf heb ik, behalve een paar mensen die de weg kwijt waren door drugs, geen incident gezien. Later hoorde ik wel dat er bij de skyboxen gevochten was, maar dit zullen de meeste bezoekers niet mee hebben gekregen,omdat niet iedereen daar kon komen.

Zelf heb ik een hele leuke avond gehad en vind ik dat Sensation White echt iets is dat je een keer meegemaakt moet hebben. De sfeer onder de bezoekers is erg goed, iedereen is vrolijke en vriendelijk. En ondanks dat het zo’n massaal feest is, heb je als je even je ogen sluit toch het idee dat er naast jou en je vriend niemand anders op de dansvloer staat.

[pro-player]https://www.youtube.com/watch?v=gAHf7YRTLzI[/pro-player]

Foto”s via Sensation