Lady Gaga heeft 107.500 dollar gedoneerd aan de slachtoffers van de aard- en zeebeving van maart 2011 in Japan. Hiermee heeft ze de rechtszaak in Japan afgekocht.

Volgens The Detroit News, is de donatie het resultaat van een schikking die Lady Gaga heeft getroffen. Vorig jaar juni werd de zangeres door een advocatenkantoor in Michigan beschuldigd voor oplichting bij de verkoop van de armbandjes. Ze zou de volledige opbrengst doneren aan Japan, maar Gaga zou een deel van het geld in haar eigen zak gestoken hebben. Volgens de rechtbank hebben de armbandjes namelijk anderhalf miljoen dollar opgeleverd.

Gaga heeft na de ramp in maart 2011 armbandjes met de tekst We Pray For Japan verkocht. De armbandjes kostte 5 dollar per stuk, exclusief te hoge belastingen en verzendkosten die Gaga in haar eigen zak gestoken zou hebben. Daarnaast konden mensen ook geld doneren via de website. Alle opbrengsten zouden direct overgemaakt worden naar de hulpverlening, maar Gaga werd ervan beschuldigd dat zij een deel van het geld zelf hield. Uiteindelijk heeft de zangeres de rechtszaak afgekocht door 107.500 aan Japan te doneren.

Foto via Twitter Lady Gaga