In Frankrijk zijn er 2 mensen veroordeeld tot celstraf nadat zij een wild Facebookfeest hadden georganiseerd in een villa van een Nederlands stel. De krakers waren geïnspireerd door de film Project X.

Allan Brooks en Alexandre Fleury, die beiden 21 jaar zijn, hadden een enorm feest georganiseerd in een Franse villa die zij gekraakt hadden. Via Facebook hadden ze mensen uitgenodigd “Er is geen limiet. Neem flessen mee. We kunnen 1200 man kwijt,” plaatste zij op het netwerk. Uiteindelijk kwamen er 600 mensen op het feest af. De 2 hadden ook dj’s en stripteasedanseressen geregeld.

Het huis van de Nederlanders was totaal geruïneerd door het feest. De schade wordt geschat op 80.000 euro. De ramen waren ingeslagen, er lagen meubels in het zwembad en het sanitair was vernield. De eigenaresse van de villa is er kapot van. “Vreselijk. Alles was kapot,” zegt Hannke Sprong. “In het begin geloof je het gewoon niet. Het voelt alsof je een rol speelt in een film,” vertelt ze. Dit kan kloppen, want dit feest was geïnspireerd op de film Project X.

De Franse jongeren zijn veroordeeld tot 6 maanden celstraf, dit meldt nieuwssite Varmatin. Daarnaast hebben ze ook beide een boete van 20.000 euro opgelegd gekregen. Zonde, want voor dat geld hadden ze een feest in een club kunnen organiseren.