De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is alle chaos rondom de studenten ov-chipkaart zat. Zij vragen dan ook samen met reizigersvereniging Rover aan minister Van Bijsterveldt om de puinhoop op te ruimen.

Volgens Sp!ts hebben LSVb en Rover een brandbrief gestuurd aan Marja van Bijsterveldt, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hierin vragen zij aan haar om de bureaucratische puinhoop achter de studenten ov-chipkaart voor eens en voor altijd op te lossen.

Problemen studenten ov-chipkaart

De organisaties melden dat studenten vaak met kapotte kaarten te maken hebben. Bovendien zijn er veel klachten over het declareren van kaartjes. Zo raken kaarten verstrikt in de ambtelijke molen, waardoor veel studenten geen nieuwe kaart ontvangen binnen de beloofde 9 dagen.

Ook moeten studenten er zelf voor betalen als hun kaart kapot is, terwijl ze wel gratis een nieuwe krijgen als ze hun oude kwijt zijn. Daarom roepen LSVb en Rover studenten ook op om te doen alsof ze hun kaart kwijt zijn als deze kapot is.

Daarnaast is er ook nog steeds geen loket waar studenten terecht kunnen als zij problemen hebben met hun ov-chipkaart. Verder zouden medewerkers van de klachtenlijn ook zeer slecht voorgelicht zijn. Wilma de Jong, woordvoerster van Ombudsman voor het openbaar vervoer, vertelt dat er dit jaar 350 klachten zijn binnengekomen, maar dat zij vermoeden dat dit slechts het topje van de ijsberg is.