Het festivalseizoen is weer ik volle gang en dat betekent dat er weer een hoop leuke evenementen op het programma staan. Pak je agenda er maar bij, want deze festivals van juli 2012 mag je niet missen!

Metropolis

Op 1 juli is Metropolis weer in Rotterdam. Dit festival staat in het teken van indie, rock en een beetje hiphop. Active Child, Bombay Show Pig, Capeman, F.Stokes, Kraatnje Pappie en Jungle By Night zijn de performances die onder andere op het programma staan.

Datum: 1 juli
Tijd: 12.00 tot 19.30 uur
Plaats: Zuiderpark, Rotterdam
Prijs: Gratis

Beatstad

Normaal gesproken wordt het festivalseizoen afgesloten met Beatstad, maar in 2012 staat het Haagse evenement al op 7 juli op het Malieveld in Den Haag. De line-up bestaat dit jaar uit Anouk, De Jeugd van Tegenwoordig, VanVelzen, Alain Clark, Gers Pardoel, Mr. Polska en De Kraaien.

Datum: 7 juli
Tijd: 16.45 tot 23.15 uur
Plaats: Malieveld, Den Haag
Prijs: 30 euro

Bospop

Bospop is een 2-daags festival in Weert. Op dit event staan zowel nieuwe talenten, als oudere rocksterren op het podium. De line-up bestaat namelijk uit Seether, Chriss Cornell, Lenny Kravtiz, Gavin DeGraw, The Cult, Beth Hart en Alanis Morissette.

Datum: 7 en 8 juli
Plaats: Evenemententerrein Weert Noord, Weert
Tijd: Zaterdag van 11.00 tot 00.30 uur, zondag van 12.15 tot 23.00 uur
Prijs: 75 euro dagticket, 130 euro combiticket

Dijkpop

Milow, Gregor Salto, Chef’Special, De Kraaien, Triggerfinger en Yori Swart zijn een paar namen die dit jaar op de 29ste editie van Dijkpop optreden. Het festival bestaat al sinds 1984 en is in al die jaren uitgegroeid tot een populair event.

Datum: 14 juli
Plaats: Festivalterrein aan de Kleingouw, Andijk
Tijd: 12.30 tot 02.00 uur
Prijs: 25 euro

De Affaire

De Affaire is een onderdeel van de Nijmeegse Vierdaagse. Talloze aanstormende talenten, waarvan verwacht wordt dat zij een internationale doorbraak gaan maken, staan op het podium. Bombay Show Pig, Kutz, Bombino, Awesome Tapes from Africa treden onder andere op. Dit 7-daagse festival is ook nog eens gratis!

Datum: 14 tot 21 juli
Plaats: Valkhofpark, Nijmegen
Tijd: Onbekend
Prijs: Gratis