Onlangs heeft Forbes nog bekend gemaakt welke modellen het meeste geld hebben verdiend afgelopen jaar. Nu volgt er een lijstje van de best betaalde actrices van 2012.

Kristen Stewart kan zichzelf, op 22-jarige leeftijd, de best betaalde actrice van 2012 noemen. De jonge celebrity heeft afgelopen jaar maar liefst 34,5 miljoen dollar verdient. Haar dikke bankrekening heeft ze te danken aan haar rol in Twighlight. Cameron Diaz, staat met een half miljoen dollar minder, op de tweede plaats. Jennifer Aniston sleepte dit jaar het minste geld binnen van de top 10. Zij moest het namelijk doen met een ‘bescheiden’ bedrag van 11 miljoen dollar.

Hoewel de miljoenen nu op je oren vliegen, schijnen de dames in Hollywood eigenlijk niet eens zo goed betaald te worden. Althans, als je hun salarissen met die van mannelijke acteurs vergelijkt. “Het is bij lange na niet wat de mannen verdienen. Ik denk dat het nog wel een tijdje duurt totdat de salarissen van vrouwen en mannen in verhouding zijn, als dat al ooit gaat gebeuren. Vrouwen worden minder betaald in elke branche, niet alleen in Hollywood,” vertelt Dorothy Pomerantz van Frobes aan Daily Mail.

Top 10 best betaalde actrices 2012

  1. Kristen Stewart, 34,5 miljoen dollar
  2. Cameron Diaz, 34 miljoen dollar
  3. Sandra Bullock, 25 miljoen dollar
  4. Angelina Jolie, 20 miljoen dollar
  5. Charlize Theron, 18 miljoen dollar
  6. Julia Roberts, 16 miljoen dollar
  7. Sarah Jessica Parker, 15 miljoen dollar
  8. Meryl Streep, 12 miljoen dollar
  9. Kristen Wiig, 12 miljoen dollar
  10. Jennifer Aniston 11 miljoen dollar

Foto’s via PrPhotos