Vorig jaar dook er een mysterieuze jongen in Berlijn op die beweerde 5 jaar in de bossen had geleefd. De politie kon er niet achter komen wie deze jongeman was, maar nu is zijn identiteit eindelijk bekend. Het blijkt om een 20-jarige jongen uit Hengelo te gaan.

Robin verdween vorig jaar uit Nederland en vetrok naar Berlijn. De jongeman meldde zich bij Duitse beambte met een merkwaardig verhaal. Ray, de naam die Robin had aangenomen, beweerde dat hij 5 jaar in de bossen had geleefd. Hij zei dat zijn vader was overleden, hij hem had begraven in het bos en zijn moeder was omgekomen bij een auto-ongeluk. Na een half jaar onderzoek vond de politie geen aanwijzingen. Het verhaal van de mysterieuze jongen bleek verzonnen te zijn en de politie slaagde er niet in om zijn identiteit te achterhalen.

De politie heeft uiteindelijk een foto van ‘Ray’ naar buiten gebracht. Robin werd direct herkend door zijn oude klasgenoten. Ook een oud-huisgenoot van de tiener herkende Robin. “Ik weet 100 procent zeker dat het hem is, hij had persoonlijke problemen en dit is zijn manier geweest om een nieuw leven te beginnen,” vertelt hij aan NOS. Ook de Nederlandse politie heeft zijn identiteit bevestigd.