Struin jij ieder jaar alle festivals in Nederland af? Heel leuk natuurlijk, maar als je al heel vaak op Lowlands en Pinkpop bent geweest, wordt het tijd voor iets nieuws. Bezoek eens een festival in het buitenland. Ik ben op zoek gegaan naar populaire festivals in het buitenland van de zomer 2012!

Internacional de Benicàssim

Als je naar Internacional de Benicàssim gaat, heb je 2 vliegen in één klap. Een vakantiegevoel met mooi weer en een spectaculair festival! Het festival ligt namelijk gelegen aan de oostkust van Spanje. Internacional de Benicàssim heeft een brede line-up die varieert van rock en top 40 tot dance. Zo treden onder andere Bob Dylan, Ed Sheeran, David Guetta, The Stone Roses, Jessie J en Florence + The Machine op. Het event duurt van 12 tot en met 15 juli. Je kunt op een camping overnachten, maar ik raad aan om lekker voor een hotel met airco te kiezen. Het is natuurlijk niks om met 30 graden in een tentje te slapen!

Datum: 12 tot en met 15 juli
Plaats: Benicàssim, Spanje
Prijs dagticket: 57 euro
Prijs 4 dagenticket: 165 euro
Prijs camping: gratis

Nature One

Al jaren is Nature One, met meer dan 60.000 bezoekers, een van de populairste dancefestivals van Duitsland. Het festival duurt 2 dagen en beschikt over 23 area’s, waarvan 4 grote main area’s waar de bekendste dj’s zullen draaien. De line-up bestaat onder andere uit Sander van Doorn, Ferry Corsten, Bingo Players, Paul van Dyk, Hardwell en Marco V.

Datum: 3 en 4 augustus
Plaats: Hunsruck, Duitsland
Prijs dagticket: 48 euro
Prijs 2 dagenticket: 65 euro

Sziget

Ben jij een echte festivalliefhebber en ga jij ook graag naar events als Lowlands? Dan is Sziget wel wat voor jou! Met maar liefst 50 podia is Sziget een van de grootste festivals van Europa. Op dit 7-daagse festival in Boedapest treden honderden grote bandjes en aanstormende talenten op. De namen zijn nog niet allemaal bekend gemaakt, maar de line-up is tot nu toe altijd goed geweest. De namen die wel al op het programma staan zijn onder andere Hurts, Placebo, Caro Emerald, Crystal Fighters, Dj Fresh, Shantel & Bucovina en The Killers. Naast veel goede optredens heeft Sziget nog meer te bieden. Lekker zonnen op het zandstrandje aan de Donau, zwemmen, grote kans op mooi weer en winkelen in Boedapest!

Op het Hongaarse festival kun je overnachten op een camping. Ben jij niet zo van het kamperen en slaap je liever in een echt bed? Dan kun je ook hostels en appartementen reserveren via de website. Het enige nadeel is dat je dan wel minder van het festival meemaakt!

Plaats: Boedapest, Hongarije
Datum: 6 tot 13 augustus 2012
Prijs dagticket: 15 tot 45 euro
Prijs 7 dagenticket: 195 euro
Prijs 7 dagenticket inclusief camping: 225 euro

Pukkelpop

Reis je liever niet naar de andere kant van Europa voor een festival? Dan zijn er in België ook veel leuke festivals te vinden. Pukkelpop is hier een van. Dit festival is voor rockliefhebbers the place to be. 3 dagen lang staan grote rockbands en bekende artiesten op de podia! Dit jaar treden onder andere Keane, Foo Fighters, The Stone Roses en The Black Keys op.

Plaats: Hasselt, België
Datum: 16, 17 en 18 augustus 2012
Prijs dagticket: 79 euro
Prijs 3 dagenticket inclusief camping: 155 euro