Nog een paar weken bikkelen en dan is het eindelijk zomervakantie. Een mooi moment om een bijbaantje te gaan zoeken! Ik heb leuke baantjes voor de zomervakantie voor jou op een rijtje gezet.

Animatieteam

Wil jij lekker in de vakantiesferen werken? Dan kun je bij een animatieteam op een camping of vakantiepark aan de slag. Dit kan in Nederland, maar ook over de grenzen in Frankrijk of Duitsland. Je moet niet verwachten dat je kunt luieren in de zon, want je moet de hele dag kinderen vermaken. Hierbij kan je denken aan karaoke, sportactiviteiten, kinderdisco’s, speurtochten, dansoptredens en knutselen. Meestal krijg je voor dit werk een vergoeding van 200 tot 300 euro per week. Een slaapplek is ook altijd geregeld.

Promotiewerk

Bij promotiewerk deel je een product uit aan voorbijgangers. Dit werk wordt meestal gedaan door jonge mensen, dus je hebt gezellige collega’s van je eigen leeftijd. Daarnaast kost het weinig inspanning en zijn de verdiensten meestal goed. In de zomer sta je ook vaak op leuke locaties zoals festivals! Een ander voordeel aan dit werk, is dat je werkgever meestal erg flexibel is. Je mag vaak zelf je tijden en dagen inplannen.

Pretpark

Als je in de zomer werkt in een pretpark, heb je altijd een vakantiegevoel en vrolijke mensen om je heen. Daarnaast is er genoeg te doen en kan het werk erg afwisselend zijn. De werkzaamheden bestaan uit animatie, horeca, kaartverkoop en het besturen van attracties. Meestal verdien je bij pretparken helaas wel het minimumloon.

Mystery shopper

Winkelen onder werktijd. Dit klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is toch echt de realiteit van een mystery shopper. Voor dit werk ga je undercover iets kopen in een winkel. Vervolgens moet je hier een verslag over schrijven. Het is geen voltijdse bezigheid, maar je kunt er leuk aan bijverdienen. Je krijgt meestal 15 tot 40 euro per opdracht.

Studentenuitzendbureau

Als je studeert of na de zomervakantie gaat studeren, kun je jezelf in gaan schrijven bij een studentenuitzendbureau. Hiermee kom je vaak aan de meest aparte en leuke baantjes die goed verdienen. Denk maar aan werken op dancefeesten, suppoosten in een museum of enquêteren bij festivals. Het nadeel hiervan is dat je niet altijd werk hebt.