We zitten alweer in juni en dat bekent dat het festivalseizoen weer is losgebroken. In Nederland zijn er ontzettend veel grote en kleinschalige festivals te vinden. Ik heb de festivals van juni 2012, die een bezoekje waard zijn, voor jou op een rijtje gezet!

Indian Summer

De 12e editie van Indian Summer wordt op 16 juni met 7 area’s en 54 acts groots uitgepakt. Op het festival komen zeer verschillende muziekgenres voorbij: van house, techno en rock tot 80’s & 90’s. De line-up varieert van dj’s als Bingo Players, Roog, Erick E, Michael Mendoza tot poprockbands zoals The Kooks, Alphabeat en Racoon.

Datum: 16 juni
Tijd: 12.00 tot 00.00 uur
Plaats: Recreatiegebied Geestmerambacht, Broek op Langedijk
Prijs: 63 euro

Festival Mundial

Mundial is volgens de organisatie uitgegroeid tot een van de meest grote en veelzijdige festivals van de Benelux. Dit festival biedt niet alleen optredens, maar ook dans, workshops, infotainment en meer. Kom je toch alleen voor de muziek? Dan ben je hier ook op de juiste plaats. De line-up bestaat namelijk onder andere uit Pitbull, Crystal Fighters, Caro Emerald, Dropkick Murphys, Chef Special en The Kyteman Orchestra.

Datum: 16 en 17 juni
Tijd: 12.30 tot 00.00 uur
Plaats: Leijpark Tilburg
Prijs: 30 euro dagticket, 50 weekendticket

Parkpop

Parkpop behoort tot een van de grootste gratis popfestivals van Europa. Het Haagse festival heeft een internationale line-up, 3 podia en meer dan 350.000 bezoekers. Dit jaar staan onder andere Boyce Avenue, Amy MacDonald, The Asteroids Galaxy Tour en Splendid op het podium.

Datum: 24 juni
Tijd: 13.00 tot 21.30 uur
Plaats: Zuiderpark, Den Haag
Prijs: Gratis

Parkcity Live

In het laatste weekend van juni vindt er een cultureel popfestival plaats in Heerlen. Met diverse podia waar je terecht kunt voor verschillende genres, zoals jaren ’90, dance en rock, is de line-up erg gevarieerd. Zo zullen zowel Ilse de Lange, Within Temptation, Miss Montreal, Heideroosjes en Peters Pan Speedrock als Billy The Klit, T-Spoon, The Partysquad, Vato Gonzalez en Paul Elstak op het podium staan.

Datum: 23 en 24 juni
Tijd: 12.00 tot 24.00 uur
Plaats: Park Bekkerveld, Heerlen
Prijs: 29,90 euro dagticket, 55 euro weekendticket

Concert at Sea

De naam zegt het al, Concert at Sea vindt ieder jaar plaats aan het strand. Dit festival wordt sinds 2006 georganiseerd door de BLØF. Dit betekent dat er vaak artiesten van eigen bodem op het podium staan. Ditmaal zullen Ilse de Lange, Acda en de Munnik, Krystl, VanVelzen, The Baseballs en Go Back To The Zoo optreden.

Datum: 29 en 30 juni
Tijd: 16.00 tot 00.30 uur
Plaats: Brouwersdam, Zeeland
Prijs: 35 euro dagticket, 60 euro weekendticket