Canadese studenten zijn al weken aan het protesteren tegen de verhoging van het collegegeld. Gisteravond zijn er in Montreal weer rellen uitgebroken bij een protest tegen de Grand Prix.

De studenten uit de Canadese provincie Québec zijn boos over de onduidelijke kosten van de autorace, terwijl het collegegeld wordt verhoogd. De overheid wil het collegegeld namelijk verhogen met 83 procent. De studenten protesteren hier al weken tegen en de demonstraties lopen, net als donderdagavond, vaak uit op rellen. De politie heeft met traangas gespoten om te voorkomen dat duizenden studenten het terrein zouden binnendringen. Er zijn ook 40 demonstranten opgepakt, meldde de politie.

Het ANP meldt dat de studenten al eerder op de dag in hun ondergoed geprotesteerd hadden, waarbij ze op pannen en potten sloegen.