Gisteravond werden de MTV Movie Awards van 2012 uitgereikt. The Hunger Games was de grote winnaar van de Awards. De bioscoophit sleepte namelijk maar liefst 4 beeldjes in de wacht.

The Hunger Games won een award voor het beste gevecht, de beste make-up en de beste mannelijke en vrouwelijke hoofdrolspelers. De rollen werden vertolkt door Josh Hutcherson en Jennifer Lawrence. Het gouden beeldje is een hoogtepunt voor Josh. “Sinds ik vier jaar oud ben, wil ik al zo’n gouden popcorn vasthouden,” zei de acteur.

Het belangrijkste beeldje van de MTV Movie Awards 2012, voor de beste film van het jaar, ging echter niet naar de futuristische actiefilm. De award werd namelijk uitgereikt aan The Twilight Saga – Breaking Dawn: Part 1. Daarnaast kreeg Twilight ook een award voor de beste kus. Ook Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 viel in de prijzen voor de beste held en cast. Johnny Depp kreeg de 2012 Generation Award, een eerbetoon aan zijn 3 decennia durende acteercarrière.

Russel Brand, de ex van Katy Perry, praatte de 21ste editie van de MTV Movie Awards voor de derde keer aan elkaar. Dit deed hij, zoals we van Russel gewend zijn, op een humoristische manier. Zo nam hij Justin Bieber, Kanye West, Charlie Sheen en John Travolta in de maling. Ook ‘bedankte’ hij Kim Kardashian voor haar kortstondige huwelijk, zodat de media-aandacht niet op zijn scheiding was gericht.

Winnaars MTV Movie Awards 2012:

 • Movie of the Year – The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
 • MTV Trailblazer Award – Emma Stone
 • Best On-Screen Transformation – The Hunger Games
 • Best Hero – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
 • Best Cast – Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
 • Best Fight – The Hunger Games
 • MTV Generation Award – Johnny Depp
 • Best Kiss – The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1
 • Best Female Performance – Jennifer Lawrence , The Hunger Games
 • Best Male Performance – Josh Hutcherson, The Hunger Games
 • Best Music – 21 Jump Street, LMFO – Party Rock Anthem
 • Breaktrough Performance – Shailene Woodley, The Descendants
 • Best On-Screen Dirtbag – Jennifer Aniston, Horrible Bosses
 • Best Gut-Wrenching Performance – Bridesmaides
 • Best Comedic Performance – Melissa Mccarthy, Bridesmaides

Foto via MTV