De zomer komt steeds dichterbij en dat betekend dat er veel leuke feestjes in aantocht zijn. Een goede voorbereiding hierop is nooit verkeerd. Daarom geef ik je advies voor het creëren de perfecte festivallook.

Zelf ben ik een paar keer naar Pinkpop geweest en kom je me in de zomer veel op dagjesfestivals tegen. Ook ga ik over een paar maanden voor de eerste keer naar Lowlands. Qua festivals bezoeken vind ik mezelf nog best een beetje een groentje, maar van mode weet ik veel. Daarom kan ik jullie precies vertellen wat voor kleding je er hoort te dragen.

Veel jurkjes en korte rokjes komen op festivals voorbij en als het heel warm is, wil er zelfs weleens een bikinitopje tevoorschijn komen. Maar wat je het meeste tegenkomt is toch wel een kort spijkerbroekje met een simpel shirt erop. Al schoeisel zie je heel veel Vans en All Stars. De meeste meisjes kiezen dus niet voor hun mooiste jurkje, maar voor kleding die lekker zit en schoenen die vies mogen worden! Soms kan het namelijk een enorme kliederboel zijn, vooral al het weer eens een nacht flink heeft geregend. Op je hoofd zet je een hoedje of een kek sjaaltje.

Foto’s via Erikab, Naughtymess, Taylorgymer, Savoirfaire-edgars, Milaloulou, Crisandcros, Fahionlookbook en Caitlinb