De 86 studenten die onterecht een diploma hebben ontvangen bij Inholland, hebben geen gebruik gemaakt van het hersteltraject. De oud-studenten willen geen hulp en zitten er niet op te wachten om zich te moeten bewijzen.

De 86 afgestudeerden van Inholland kregen de kans om aan te tonen dat ze toch over genoeg kennis beschikken, ondanks hun studie niet hbo waardig was. De oud-studenten konden na een hersteltraject een getuigschrift krijgen, waarop staat dat hun vakkennis in orde is. Toch waren de afgestudeerden hier niet in geïnteresseerd. Dat getuigschrift zou namelijk alleen maar bewijzen dat ze onterecht hun diploma hebben ontvangen.

De collegevoorzitter van Inholland Doekle Terpstra legt zich erbij neer: “We hebben alles gedaan wat we konden. Met de betreffende studenten hebben we veel persoonlijk contact gehad. Het is nu een afgesloten hoofdstuk, we richten ons op een toekomst met goed onderwijs,” meldt hij aan Spits.

Cursus

Wel heeft 35 procent van de 1.700 oud-studenten gebruik gemaakt van een extra cursus. Alle mensen die tussen 2007 en 2010 zijn afgestudeerd, kwamen in aanmerking voor een cursus omdat hun voormalige studie niet waardig aan het hbo bleek te zijn. Het ging om de opleidingen Commerciële Economie en Vrijetijdsmanagement in Diemen en Bedrijfseconomie en Media en Entertainmentmanagement in Haarlem.