Een 16-jarig meisje uit Nepal heeft zojuist de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, beklommen. Hiermee is zij een van de jongste klimmers die de top heeft bereikt van de 8.850 meter hoge berg.

Afgelopen zaterdag stond de tiener, na een lange klimtocht, op de hoogste berg ter wereld. Het 16-jarige meisje is niet de allerjongste die ooit de Mount Everest heeft beklommen, maar koos wel voor de gevaarlijkste route. Een 15-jarig landgenootje en een 13-jarige Amerikaan waren het meisje al voor, maar zij beklommen de berg wel via de veiligere Chinese kant. Het 16-jarige meisje ging de uitdaging aan en heeft de berg beklommen via de Nepalese route.

Het is een grote prestatie, want er zijn in 57 jaar tijd al 250 klimmers gestoven toen zij de berg in de Himalaya wilde trotseren. Afgelopen weekend zijn er ook weer 4 mensen om het leven gekomen op de Mount Everest.