De lente is net aangebroken en ik heb alweer last van zomerkriebels. Het is namelijk weer tijd om plannen te maken voor de zomervakantie. Dit jaar hoefde ik niet lang na te denken over de plaats van bestemming. Aankomende zomer ga ik namelijk weer naar mijn favoriete vakantieland Turkije.

Afgelopen vier jaar ben ik in de zomer op vakantie geweest in Turkije. De eerste keer werd ik door mijn vrienden overgehaald om naar de populaire badplaats Alanya te gaan. Het leek mij in eerste instantie helemaal niks. Bij Turkije dacht ik aan slechte all-inclusive hotels, veel Nederlandse toeristen, imitatiekleding op de bazaar en eetgelegenheden zoals Cafetaria van Jan.

Eenmaal in Turkije was ik verkocht. Hoewel ik liever geen Hollandse restaurants tegenkom in het buitenland en de bazaar ook niet mijn ding is, biedt Turkije veel meer dan dat. Overdag kan je een tal van activiteiten ondernemen. Denk maar aan raften, quad rijden, jeep safari, hammam, jetskiën, diepzeeduiken, snorkelen, varen en noem het maar op. Het nachtleven van de badplaatsen is met tientallen terrasjes, cocktailbars en discotheken ook erg leuk.

Naast uitgaan en zonnen, wil ik op vakantie ook graag culturele activiteiten ondernemen. Het is natuurlijk ook leuk om wat van het land te zien! Er worden in Turkije genoeg culturele uitstapjes naar moskeeën, historische plekken, natuurgebieden en oude dorpjes aangeboden. Wat mij het meest heeft verbaasd, is de natuur van Turkije. De badplaatsen van het populaire vakantieland hebben mooie stranden en prachtige baaien. Ook in de bergen is de natuur erg indrukwekkend.

De badplaatsen van Turkije hebben alle ingrediënten voor een topvakantie. Of je nou van uitgaan houdt, het liefst heel de vakantie op het strand ligt, zoveel mogelijk van de cultuur wil proeven of sportieve activiteiten wil ondernemen. Daarom is Turkije mijn favoriete vakantieland!