Studenten die aan de Hogeschool InHolland studeren, zullen het zwaar krijgen. Doekle Terpstra, collegevoorzitter van InHolland, wil de studies van InHolland strenger maken.

Terpstra wil bij sommige opleidingen de lat van de studiepunten enorm opschroeven. Momenteel moeten studenten minimaal 45 punten behalen om over te kunnen gaan. Terpstra wil dit verhogen naar het maximale aantal van 60 punten. Als studenten deze punten niet behalen, moeten zij van school. Als deze regel wordt doorgevoerd, is het bijna onmogelijk om naast je studie nog te werken. Dit is overigens ook de bedoeling van de collegevoorzitter: “Ik wil af van het idee dat studeren en werken samengaan.”

Ook de toelating op InHolland wordt moeilijker. De school zal de studenten vooraf selecteren door intakegesprekken. “We moeten het onderwijs strenger organiseren,” zegt Terpstra tegen Nu.nl.

Diploma’s

InHolland raakte 2 jaar geleden in opspraak omdat studenten onterecht een diploma hadden ontvangen. De onderwijsinspectie beoordeelde 4 opleidingen van de school als zeer zwak. De school wordt aankomende tijd streng in de gaten gehouden door de NVAO.