Op de Syrische universiteit Aleppo zijn woensdagavond 4 studenten om het leven gekomen na een demonstratie. De studenten zijn aangevallen door Syrische veiligheidstroepen. Zo meldt NOS.

Nadat 1.500 studenten hebben geprotesteerd tegen president Assad, werd de universiteit aangevallen door Syrische militairen. Het leger heeft traangas gebruikt en heeft met scherp geschoten om de studenten uit elkaar te jagen. 4 doden waren hiervan het gevolg.

Volgens studentenactivist Ahmed al-Thaer ontstond er een grote paniek. “Sommige studenten vluchtten naar hun kamers om zich te verschuilen, maar ze werden achtervolgd, mishandeld en opgepakt,” zei de activist.

Gewelddadig

Naast de doden, zijn er ook tientallen gewonden gevallen. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zijn er 200 studenten opgepakt door het leger. De universiteit heeft wel vaker te maken gehad met aanvallen van militairen, maar volgens Al-Thaer zijn de invallen nog nooit zo gewelddadig geweest.

Foto via Google Streetview