Het bevrijdingsfestival 2012 van Wageningen wordt net iets groter aangepakt dan in de rest van Nederland. Deze Gelderse plaats is namelijk de stad der bevrijding. Op 17 verschillende podia zetten bekende artiesten en veelbelovende talenten Wageningen van 13.00 tot 24.00 uur op zijn kop. Ik heb opgezocht waar je op 5 mei moet wezen in Wageningen.

Markt

Op de Markt staat het hoofdpodium van het bevrijdingsfestival. Memphis Maniacs bijten de spits af gevolgd door Miss Montreal, Chef’Special, Go Back To The Zoo, Kraantje Pappie, BackAlive en Krystl. Racoon, die onlangs is uitgeroepen tot beste band van Nederland, sluit het festival om 22.45 uur af.

Dancesquare

Houseliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Dancesquare. Met een line-up bestaande uit Lucien Foort, L.B.A, Marco V, Littledutch, Nakato en Bingo Players belooft het een leuk dancefeest te worden.

Wageningen Centraal

Volgens het bevrijdingsfestival is Wageningen Centraal het plein voor studenten. Op dit plein wordt feestgevierd met Nederlandse feestbands, spectaculaire acts en coverbands. Wat je hier ongeveer kan verwachten? Een imitator van Guus Meeuwis tot dj Paul Elstak met zijn oldscool nummers.

Salverdaplein

Op het Salverdaplein komt de muziek uit alle winstreken. Deense pop, Reggea, Balkanswing, Amsterdamse rap en Griekse muziek. Alles komt bij elkaar voor een groot feest. De line-up bestaat niet uit grote namen, maar het is altijd leuk om nieuwe bandjes te ontdekken!

Heerenstraat

Hier liggen de roots van het Bevrijdingsfestival van Wageningen. De Heerenstraat zal op 5 mei helemaal in het teken staan van funk en soul. De line-up bestaat uit onder andere Sneaky G, Mamas Gun, Israel Nash Gripka en Mama Rosin.