Er zijn verschrikkelijk veel verschillende films, in heel veel verschillende genres. Vandaag ga ik je vertellen wat mijn favoriete film is.

Mijn favoriete film is de Moulin Rouge. Dit is een romantische film over de nachtclub de Moulin Rouge en speelt zich af in de 19e eeuw. Veel bekende popnummers zijn verwerkt in deze musicalfilm. Het verhaal gaat over Christian, een jonge Britse schrijver die in Parijs gaat wonen, waar hij de schilder Henri de Toulouse-Lautrec ontmoet. Samen feesten ze veel en gaan uiteindelijk naar de Moulin Rouge. Daar ontmoet Christian de mooie courtisane Satine waar hij verliefd op wordt. De eigenaar van de club blijkt ook verliefd op haar te zijn en dan begint de echte drama.

Als je zin hebt in een romantische huilfilm, dan moet je echt de Moulin Rouge kijken. Naast romantische stukjes zitten er ook grappige delen in, vooral in het begin. Dit is voor mij een film die ik 3 keer achter elkaar kan zien, maar die leuk blijft.