Ook in Rotterdam is er genoeg te beleven met Koninginnedag. Van hippe feesten met de housebeats van Lucien Foort tot karaoke op een gezellig familiefestival. Ik heb de leukste activiteiten van Koninginnedag 2012 van Rotterdam opgezocht!

Dutch Deluxe Queens Day

Voor de beste dj’s moet je op 30 april naar het Grote Kerkplein gaan. Hier zal namelijk de eerste editie van Dutch Deluxe Queens Day plaatsvinden. De house- en club dj’s Lucien Foort, Peter Gelderblom, Miss Monica, Stefan Vilijn, Subcquence, Benny Royal, Bryan Dalton, Aad Mouthaan en Jelle V nemen staan achter de draaitafels. Dat is zeker geen slechte line-up voor de eerste editie! Het feest gaat om 13.00 uur van start en duurt tot 22.30 uur. De kaarten kosten €15 in de voorverkoop.

Koninginnedag Festival

Plein 1940 is op 30 april een van de leukste plekken van Rotterdam. Het Koninginnedag Festival is niet meer weg te denken uit Rotterdam. Het programma bestaat uit Secret Cinema, Egbert, Remy, Arjuna Schiks en SQL. Het feest begint om 14.00 uur en gaat door tot 20.00 uur. De tickets kosten €10 en zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop.

Oranjebitter

Oranjebitter is ooit begonnen als buurtfeest. Anno 2012 is het uitgegroeid tot een festival dat plaats biedt aan ruim 4.500 feestgangers. De line-up wordt traditiegetrouw niet van de voren naar buiten gebracht. Wel kan Oranjebitter beloven dat Parklaan, de locatie van het event, the place to be is voor Lowlands-gangers en bandjesliefhebbers. Naast de optredens is er nog veel meer te beleven op het festival. Er worden namelijk ook grappige activiteiten georganiseerd zoals karaoke, uit de maat dansen en shirts pimpen. Het feest duurt van 13.00 tot 20.00 uur en de kaarten kosten €17,50.

Sexy Leggz Queens Day

Kan jij maar geen genoeg krijgen van Koninginnedag? Dan kan je vanaf 22.00 uur tot in de vroege uurtjes nog losgaan in Off-Corso. Daar staan namelijk de artiesten Damaru, One Man, La Rhytmz en La Rouge op het podium. De line-up bestaat uit Dj Menance, Problem Child, La Maine en DJ Pac. De kaarten kosten €15 in de voorverkoop.