Meestal ga ik op 30 april naar Amsterdam toe omdat daar de grootste feesten zijn met de populairste artiesten. Helaas zal radio 538 dit jaar niet meer knallen op het museumplein. Maar niet getreurd, er zijn nog zat andere leuke feesten in Amsterdam met Koninginnedag 2012!

Door de nieuwe regelgeving rondom Koninginnedag in Amsterdam zijn er een hoop dingen veranderd. De festivals die veel bezoekers trekken, zijn niet meer gratis. Ook zijn veel grote feesten verhuisd naar locaties buiten het centrum. De binnenstad van Amsterdam zal dit jaar bestaan uit kleinschalige feestjes, vrijmarkten en een kermis. Voor de mensen die in Amsterdam echt willen losgaan op 30 april, heb ik de populairste feesten van Koninginnendag 2012 opgezocht!

Qday Festival

Qday Festival wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd in onze hoofdstad. Het is een uniek festival waarbij diverse bekende feesten hun eigen podium hebben. Apenkooi, Girls Love Dj’s, Valtifest, Rekorder en Backstage worden samengevoegd in 1 festival. Een onvergetelijke Koninginnedag is gegarandeerd! Kom dus op 30 april om 12.00 uur naar het Olympisch Stadion. Een entreekaartje kost in de voorverkoop €13,50. Let op: de minimale leeftijd is 18+!

Loveland

Ook Loveland vindt in 2012 plaats op een andere locatie. Het Amsterdamse Oosterpark vormt met Koninginnedag het decor voor LoveLand Queensday. Secret Cinema B2B Egbert, Monika Kruse, Sébastien Léger, Kaiserdisco, Michel de Hey, Remy, Dimitri Kneppers en Marnix zorgen ervoor dat Loveland een groot feest wordt. Love land duurt, net als alle andere feesten in Amsterdam, van 12.00 tot 20.00 uur.

SlamFM

Gelukkig staat SlamFM dit jaar weer in Amsterdam. SlamFM is deze keer ook op een andere plek te vinden. Ze zijn verplaatst van het Rembrandtplein naar het Java-eiland. Daar staat SlamFM van 12.00 tot 20.00 uur met de beste Nederlandse dj’s zoals Quintino, Vato Gonzales, DJ Jean en Sander van Doorn.

Sounds From The Loft

Het Amstelveld in Amsterdam zal op 30 april weer bruisen van gezelligheid. Sounds From The Loft heeft een event georganiseerd met een sterke line-up. Van 12.00  tot 20.00 uur zullen de beats van Rene Ames, Taras van de Voorde, Benny Royal, Phonic Funk, Dennis van der Geest, Roul and Doors, Hosted by MC Choral het publiek wegblazen!