De opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim in Zwolle, die vorig jaar in opspraak was omdat studenten onterecht een diploma hebben ontvangen, mag doorgaan. De hogeschool heeft een herstelplan ingediend dat is goedgekeurd door de De Nederlands-Vlaamse Accrediteringsorganisatie (NVAO).

Hogeschool Windesheim heeft, volgens de NVAO, een ingrijpend en grondig plan ingediend met doelstellingen die haalbaar lijken. De opleiding mag daarom tot 2013 blijven bestaan. De school staat aankomende tijd wel onder strenge controle en de NVAO blijft de onderwijsinstelling intensief volgen. Aankomend najaar geven deskundige ook hun oordeel over de afgestudeerden. Als het herstelplan goed wordt uitgevoerd, krijgt de opleiding journalistiek een accreditatie van 6 jaar.

De onderwijsinstelling moest een herstelplan indienen omdat 86 van de 360 studenten, die na september 2009 afstudeerden, ontrecht een diploma hebben ontvangen. De afstudeerscripties van de studenten zijn herbeoordeeld en het bleek dat deze ondermaats waren. Daarnaast was de kwaliteit van de opleiding ook niet goed.