Iedere maand geven diverse grote artiesten en veelbelovende bandjes concerten weg. Ik kom er vaak achteraf pas achter als ik de recensie op internet lees! Daarom heb ik de leukste concerten voor mei 2012 voor jou op een rijtje gezet.

Shantel & Buconova

Misschien heb je nog nooit van deze artiest gehoord, maar een bezoek aan dit concert is zeker de moeite waard. Met de elektronische beats gemixt met Oost- en Zuid-Europese folklore maakt Shantel van ieder optreden een groot feest.

Plaats: De Effenaar, Eindhoven
Datum: woensdag 16 mei
Tijd: 21.15 uur
Prijs: €17,50

London Calling

London Calling vindt 2 keer per jaar plaats in Paradiso. Het begon ooit in 1992 als concert waarbij veelbelovende artiesten uit Groot-Brittannië hun talenten konden tonen. Tegenwoordig staan er opkomende bands uit heel de wereld op het podium. De line-up van deze editie bestaat uit onder andere King Krule, Grimes, Team Me, Austra, Spector King Charles, Au Palais en meer.

Plaats: Paradiso, Amsterdam
Datum: vrijdag 18 mei
Tijd: 19.30 uur
Prijs: €35

Toppers in concert

Ook dit jaar staan de Jeroen van der Boom, Gerard Joling en Renée Froger weer als de Toppers in Amsterdam Arena. De guest stars van dit jaar zijn onder andere Glennis Grace, The Gipsy Kings en Paul de Leeuw. Met swingende meezingnummers, een spectaculaire show en het thema The Love Boat belooft het dit jaar weer helemaal over the top te worden.

Plaats: Amsterdam Arena
Datum: donderdag 17 tot en met zaterdag 19 mei
Tijd: 20.30 uur
Prijs: €69 tot €85

Lange Frans & Rody Cazzer

Op 24 mei presenteren Landy Frans & Rody Cazzer hun debuutalbum Weekend Muziek, dat op 25 mei in de winkels ligt. Ter ere van het album treden Lange Frans & Rody Cazzer samen op in de Patronaat. Ik heb vermoeden dat hier iets ontbreekt. Het lijkt voor de lezer nu net of album in de winkel ligt, maar is niet duidelijk dat er ook een concert komt. Aanpassen en laten zien.

Plaats: Patronaat, Haarlem
Datum: donderdag 24 mei
Tijd: 20.30 uur
Prijs: €10

Dio

Dio, een Nederlandse hiphopper, brak een paar jaar geleden door met de track Dom, Lomp en Famous die hij samen opnam met de Opposites. Ook Tijdmachine, Dansen In Jou en Baby zijn bekende nummers van de rapper. Hij wordt gezien als een van de meest veelzijdige rapper van Nederlandse bodem.

Plaats: Tivoli de Helling, Utrecht
Datum: vrijdag 25 mei
Tijd: 20.15 uur
Prijs: €12,50