Door het kijken naar zielige films word je gelukkiger. Want mensen vergelijken bij het kijken naar een film zoals de Titanic, hun eigen leven met die van de personages in de film.

Mensen die veel met andere bezig zijn, worden gelukkiger van het kijken naar zielige films. Dat blijkt uit onderzoek van de Ohio State University. Om te beginnen vertelden de studenten iets over zichzelf. Daarna werd gemeten hoe gelukkig de studenten zijn en vervolgens keken ze naar een verkorte versie van de film Atonement. Na de film werd er weer gemeten hoe gelukkig iedereen is.

De studenten die vooraf veel vertelde over de mensen van wie ze hielden, waren gelukkiger na de film. Ze vergelijken hun eigen situatie, met die van de personages in de film. Ze waren verdrietig, maar waardeerden de relatie met de mensen om hen heen meer. Bij studenten die aan het begin alleen maar over zich zelf hadden verteld, was er geen verschil. Ze waren net zo gelukkig voor als na het onderzoek. Ze voelden zich ook veel minder verdrietig tijdens het kijken naar de zielige film.