Er wordt al een tijdje actie gevoerd, zodat Mattel een kale Barbie gaat maken. Vandaag kwam het goede nieuws dat de Barbie met kanker wordt gemaakt.

Sinds begin dit jaar wordt er actie gevoerd voor een kale Barbie. Mattel gaf steeds aan dat zij nog niet zeker wisten of de Barbie met kanker er wel zou komen, maar vandaag werd bekend gemaakt op Facebook dat de kale pop er komt.

Geld ophalen

De actievoerders hoopten dat ze door de poppen te verkopen, geld konden ophalen voor het kinderziekenhuis. Helaas zal je geen kale Barbie kunnen kopen. De poppen worden verspreid onder kinderen in ziekenhuizen in Amerika en Canada. Dit doen ze zodat de poppen gelijk bij de kinderen komen voor wie ze bedoelt zijn.

Kale Moxie Girlz, en kale Bratz poppen zijn wel te koop. Van elke pop gaat 1 dollar naar City of Hope. Dat is een ziekenhuis in Californië dat zich specialiseert op het behandelen van kanker. Naast dat Mattel Barbie poppen weggeeft, doneren ze ook een bedrag aan CureSearch en NAAF. CureSearch is een goed doel tegen kinderkanker en NAAF doet onderzoeken naar ziektes zoals kanker.

De pop

De pop die uitkomt, zal een vriendin zijn van Barbie. Bij de pop zullen pruiken, hoeden en sjaaltjes en andere mode artikelen zitten. De mode artikelen kunnen hellemaal worden weggehaald waardoor het kale hoofd te zien is.

Ik vind het heel goed dat de Barbie met kanker eindelijk gemaakt wordt. Toch vind ik dat de pop eigenlijk in de winkels had moeten liggen. Kinderen die familie hebben met kanker, verdienen ook een kale pop. Daarnaast had er heel veel geld opgehaald kunnen worden door de poppen te verkopen.