Uit onderzoek is gebleken dat tweederde van studenten studievertraging heeft. De vertraging komt voornamelijk door stress.

Wie denkt dat studeren alleen maar bier drinken en lol maken is, heeft het mis. 29,6 procent van de mannelijke en 48,4 procent van de vrouwelijke studenten heeft last van stress. Het is dan ook een grote oorzaak van studievertraging. Maar liefst tweederde van de studenten heeft studievertraging. Zo liggen veel scholieren wakker van de langstudeerboete. Daarnaast studeren ze gemiddeld 10 tot 30 uur per week en gaan gemiddeld 8 uur per week op stap.

Dit blijkt allemaal uit enquête uitgevoerd onder 5.497 leerlingen van hogescholen en universiteiten in Nederland. 10 procent van de mannelijke en 4,7 procent van de vrouwelijke studenten riskeert een langstudeerboete. Een derde van de studenten heeft geen studievertraging, waarvan 20 procent het beter doet dan wat er wordt verwacht van de gemiddelde student.

Foto via Weheartit