Het zonnetje schijnt weer, dat betekend dat het festivalseizoen is begonnen. Ik vertel je welke festivals je in april 2012 echt niet mag missen.

Tweetakt festival


Het Tweetakt festival is een theaterfestival waar meer te doen is dan naar een voorstelling kijken. Je kunt er bijvoorbeeld verschillende soorten spelletjes spelen. Zo is er een spel wat lijkt op tikkertje, maar dan met controllers. Ook zijn er spellen om elkaar beter te leren kennen. Verder komen er optredens van onder andere Eefje de Visser en Jungle by Night. Er zijn natuurlijk ook veel verschillende theatershows van toneel tot dans.

Wanneer: Van 23 maart tot 1 april
Waar: Utrecht
Prijs: Tot 18 jaar 7,50 euro, volwassenen betalen 15,50 euro en met een studenten of CJP pas 13 euro

Paaspop


Op verschillende plekken in Nederland wordt er in het paasweekend Paaspop gehouden. Het grootste en bekendste festival is in Schijndel. Er komen bands zoals Racoon, Kane, Chef Special, Within Temptation, Heidenroosjes, Direct, Guus Meeuwis, de Dijk en nog veel meer. Ook is er een theater en kun je lekker creatief bezig zijn. Als je Schijndel ver weg vind, kun je ook kijken voor een Paaspop bij jou in de buurt.

Wanneer:6, 7 en 8 april
Waar: Schijndel
Prijs: Vrijdag 39 euro, weekend 69 euro en 3 dagen 89 euro

Neterpop


Tijdens dit festival treden artiesten op als Memphis Maniacs, Direct, Krystal en Nick & Simon. Ook heeft Neterpop elk jaar opkomend talent in het voorprogramma. Dit jaar wordt dat de band Lipstick Junkie.

Wanneer: 20 april
Waar: Netersel
Prijs: 19,50 euro en 23 euro aan de kassa

Koninginnenacht


De nacht voor Koninginnedag is er ook door heel het land veel leuks te doen. In Den haag wordt bijvoorbeeld Koninginnenach gevierd met onder ander Laura Jansen, Caro Emerald en de Soul Sisters. In Arnhem komen onder andere Chef Special en Waylon optreden.

Wanneer: 29 april
Waar: Overal
Prijs: Bijna altijd gratis

Koninginnedag


Dat er overal iets te doen is met Koninginnedag hoef ik je natuurlijk niet te vertellen. Als je niet in Amsterdam woont, en toch van plan bent om erheen te gaan op 30 april, kun je een hotel boeken. Want met Koninginnedag is het zo druk in Amsterdam dat je er moeilijk in en uit komt. Eigenlijk is overal al wel bekend welke artiesten er komen en wat er te doen is, dus je kunt nu alvast bepalen waar je heen wilt op de laatste dag van april.

Wanneer: 30 april
Waar: Overal
Prijs: Bijna altijd gratis