“That is so fetch!” Wie herkent deze quote nog? Het is alweer jaren geleden dat deze film werd uitgebracht, maar Mean Girls is na al die tijd nog steeds mijn favoriete film. Het is de beste tiener comedy die ik ooit heb gezien.

Het verhaal van Mean Girls zal bij de meeste nog in het geheugen staan. Als de zestienjarige Cady met haar ouders emigreert naar het Amerikaanse stadje Illnois, komt ze in een hele andere wereld terecht. Ze raakt bevriend met Janis, die ooit goed bevriend was met Regina, de leider van de Plastics. Op een dag wordt Cady uitgenodigd om samen met de Plastics te gaan lunchen op school. Daar leert ze Gretchen en Karen kennen, die ook lid zijn van deze kliek.

Cady wordt verliefd op Aaron, de ex van Regina. Zij pikt dit natuurlijk niet en besluit wraak te nemen. De hele school lijkt zich te keren tegen Cady. Op verzoek van Janis besluit zij op haar beurt ook weer wraak te gaan nemen op Regina. Zodoende transformeert zij zelf ook in een Mean Girl.

Quotes

De film bevat heel veel leuke scènes, die hele hilarische quotes opleverde. Ik heb de leukste voor jullie op een rijtje gezet.

Cady : “Regina said she’ll talk to Aaron. And now she is. How can Janis hate her? She’s such a good… SLUT!”

Mrs. George: [serving the Plastics fruit drinks] “Hey, you guys! Happy hour is from four to six!”
Cady: “Um, is there alcohol in this?”
Mrs. George: “Oh, God, honey, no! What kind of mother do you think I am? Why, do you want a little bit? Because if you’re going to drink I’d rather you do it in the house.”

Karen: “On Wednesdays we wear pink!”

Karen: “If you’re from Africa, why are you white?”
Gretchen: “Oh my God, Karen, you can’t just ask people why they’re white.”