Een 18-jarig meisje uit Oekraïne is eerder deze maand verkracht, in de brand gestoken en heeft het overleefd. De daders zijn ondertussen al op vrije voet.

Oksana Makar, het 18-jarige meisje, werd uitgenodigd door een 21- en 23-jarige man, in het appartement van een vriend. Daar verkrachten de 3 mannen haar en wikkelden haar in lakens. Daarna hebben ze haar op een bouwplaats in een kuil gegooid en hebben haar in de brand gestoken. De volgende dag was een man aan het wachten op hulp, omdat zijn auto niet startte, toen hij plotseling iets hoorde. Hij vond het meisje en belde meteen de politie.

Verwondingen

Oksana had 55% van haar huid verloren en 1 arm en beiden voeten moesten geamputeerd worden, nadat ze verkracht en in de brand gestoken was. Ook haar nieren zijn compleet verbrand. Dezelfde dag nog werden de daders opgepakt, maar tegen de tijd dat het slachtoffer de operatiekamer in werd gereden, waren 2 van hen alweer vrijgelaten. De politie vertelt aan Kyivpost dat ze te weinig bewijzen tegen de daders hebben. Waarschijnlijk kunnen de daders alleen aangeklaagd worden voor poging tot moord.

Herinneren

Het meisje vertelt dat ze zich kan herinneren dat ze de 2 mannen in een bar ontmoette en met hun mee is gegaan. Daarna is ze bewusteloos geraakt. Ze herinnert zich ook dat ze verbrand was en haar lichaam niet meer kon voelen. Ze schreeuwde, maar er was niemand die haar kon horen. Ze dacht dat ze misschien al dood was. De moeder van het slachtoffer heeft een foto van Oksana voor het misdrijf en daarna op haar telefoon zodat ze mensen kan laten zien wat er gebeurd is. Ze vertelt aan Gazeta.ua dat haar dochter nooit echt dingen heeft kunnen doen, omdat ze nog zo jong was. Nu is alles al van haar afgenomen.

Update 30 maart: Oksana Makar is overleden!