Studieschulden worden steeds hoger. Want het gemiddelde bedrag wat studenten lenen is de afgelopen 5 jaar met 4.000 euro gestegen.

In 2006 was de gemiddelde studieschuld per student nog 10.000 euro, maar inmiddels is dit opgelopen tot 14.000 euro. Als de studiebeurs voor masterstudenten straks wegvalt, wordt dit bedrag alleen maar hoger. 5 jaar geleden waren er nog 4 studenten met een studieschuld boven de 100.000 euro en ondertussen zijn het er al 25. Dat blijkt uit cijfers van DUO. De Landelijke Studentenvakbond (LSVb), maakt zich ernstig zorgen. Het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker om een hypotheek te krijgen, als je een studieschuld hebt.

Het LSVb begrijpt wel dat studenten meer moeten lenen. Het collegegeld is verhoogd en ook de langstudeerboete zorgt ervoor dat studenten meer moeten lenen. DUO vertelde aan Metro dat ze zich minder zorgen maken. De studenten zouden de schulden makkelijk moeten kunnen aflossen door de soepele afbetalingsregeling.

Foto via weheartit