De redactie van Jackie is opgestapt. Kortom, het rommelt nog altijd bij het blad ook nu Bastiaan van Schaik de lakens uitdeelt.

De puinhoop op de redactie van Jackie begon allemaal toen de vorige hoofdredacteur, Eva Hoeke, Rihanna een niggabitch noemde. Na een hoop ophef vertrok Hoeke bij het blad en werd ze opgevolgd door Bastiaan van Schaik. Maar die lijkt ook zijn plek niet te kunnen vinden, want RTL Boulevard heeft bekend gemaakt dat de volledige redactie van Jackie is opgestapt.

Andere visie

Volgens de 5 voormalige vaste redacteuren van Jackie waren zij het niet eens met de nieuwe visie van Bastiaan van Schaik voor het blad. “We zijn zelf opgestapt, we zijn niet ontslagen,” vertelt redacteur Wendy van Poorten. “Bastiaans visie verschilt zo veel van wat wij gewend zijn. Het is een verschil van inzicht en het matcht niet meer,” vult collega Stephanie Brandes haar aan.

Ondanks deze tegenslag laat Bastiaan van Schaik zich niet ontmoedigen om van Jackie een echt modeblad te maken. Zo liet hij weten op zoek te zijn naar een nieuwe redactie. “Ik heb schoon schip gemaakt, de koek was op,” meldt van Schaik.