Lady Gaga bekende gister dat ze boulimia heeft gehad toen ze op haar middelbare school zat. Ze zegt dat ze de eetstoornis heeft kunnen overwinnen omdat het haar stem slechter maakte.

Lady Gaga onthulde tijdens een congres voor jonge vrouwen in Los Angeles dat ze als tiener boulimia heeft gehad. Ze zangeres vertelde volgens de New York Post dat ze constant overgaf toe ze op de middelbare school zat. Haar vader is Italiaans en heeft een Italiaans restaurant. Hij zette ’s avonds altijd gehaktballetjes op tafel. Lady Gaga werd dan boos op hem omdat hij haar dat eten bleef geven. Ze wilde namelijk graag het lichaam van een dunne ballerina hebben.

Vroeger wist Lady Gaga al dat ze zangeres wilde worden. Dit heeft haar geholpen te stoppen met de eetstoornis. Haar stem ging er van achteruit, omdat maagzuur op je stembanden heel slecht is. Nu roept de zangeres iedereen op om te stoppen met diëten. “In tijdschriften en in video’s maken ze je perfect, dat is niet echt,” zegt Lady Gaga. Verder vindt ze dat diëten mensen alleen maar ziek maakt. Hoewel ze de eetstoornis heeft overwonnen is ze nog wel altijd in gevecht met haar gewicht.

Zo zie je maar dat mensen die wereldberoemd zijn, ook onzeker kunnen zijn. Ik vind het ontzettend knap van haar dat ze zo over haar eetstoornis kan praten.

Foto via PRPhotos