Soms heb je helaas de pech dat de vakken niet op elkaar aansluiten en je heel wat tussenuren op school zit. Daarom vind je hier wat tips wat je tijdens deze tussenuren kunt doen.

Schoolwerk

De meest voor de hand liggende optie is helaas ook de saaiste. Toch is het wel effectief om de tussenuren te gebruiken voor schoolwerk, op deze manier hoef je na school minder te doen en kun je thuis lekker genieten van je vrije tijd. Ga alvast beginnen aan je huiswerk, maak wat opdrachten of ga samen met je projectgroep aan de slag.

Lunchen

Heb je lekker een uurtje vrij en totaal geen zin in om je met school bezig te houden, ga dan lekker lunchen. Misschien heb je bij jouw op school een goede kantine zitten of kun je in de buurt ergens wat gaan eten. Ook leuk, en goedkoop, is bij de supermarkt wat broodjes en beleg te halen en zelf een lekker broodje te belegen. Na een goede maaltijd kun je er de rest van de dag weer tegenaan.

Ontspannen

Andere manier om je tijdens een tussenuur voor te bereiden op de rest van de schooldag die je nog moet doorstaan is even een moment ontspannen. Dit kan je doen door een boek of tijdschrift te lezen, iets te tekenen, muziek luisteren of lekker kletsen met je vriendinnen. Ook even naar het computerlokaal gaan en daar de laatste artikelen op Meidenblog lezen of een spelletje spelen, ik noem bijvoorbeeld bubble blast, is een goede manier om te ontspannen.

Winkelen

Als laatst, mijn favoriete manier om de tussenuren door te komen, winkelen! Duik even de stad in en scoor dat leuke shirtje of mooi armbandje, na die nieuwe aankoop ben je weer helemaal happy en doorsta je zonder problemen de rest van je saaie schooldag.