Het meisje uit Arnhem dat vorige week is neergestoken is waarschijnlijk vermoord voor geld. Een 14-jarge jongen kreeg 100 euro om het meisje neer te steken.

Joyce Winsie Hau, het meisje uit Arnhem dat op 19 januari overleed nadat zij die zaterdag ervoor was neergestoken, is volgens scholieren van het Lorentz Lyceum en vrienden vermoord voor 100 euro. Dit vertellen zij elkaar via sociale media.

Roddel doorverteld

De 14-jarige jongen uit Capelle aan de IJssel die Joyce neerstak zou zijn ingehuurd door een 17-jarige Rotterdammer. De jongen deed dit op aandringen van zijn 16-jarige vriendin uit Arnhem, die goede vriendinnen was met het slachtoffer. Joyce zou een roddel hebben doorverteld over haar vriendin, wat de aanleiding zou zijn geweest voor de moord.

Het 16-jarige meisje moet vrijdag voor de rechter-commissaris in Arnhem verschijnen. Daarnaast ziet justitie de Rotterdamse jongen als degene die heeft aangezet tot de moord.