Als het aan Steven Spielberg ligt moet er voortaan een Oscar uitgereikt worden aan dieren. Volgens de regisseur mogen dieren ook weleens beloond worden voor hun acteertalent.

In vele succesvolle films is er een hoofdrol weggelegd voor dieren. Varkentje Babe, Flipper en Black Beauty schopten het zelfs zo ver dat er een hele film naar hen vernoemd werd. Volgens vele mensen moeten de acteertalenten van dieren erkend worden, er is daarom een speciale campagne in het leven geroepen.

Door middel van de campagne zouden dieren in de toekomst ook kans moeten maken op een Oscar, regisseur Steven Spielberg sluit zich hierbij aan. De campagne is gelanceerd naar aanleiding Uggie, het hondje uit  de film The Artist. Niet alleen deze film heeft al heel wat prijzen in ontvangst genomen, ook hondje Uggie werd beloond met de Palm Dog Award op het filmfestival in Cannes.

[jwplayer config=”Meidenblog” mediaid=”38896″]

Afgelopen weekend op de uitreiking van de Golden Globes stal Uggie de show op de rode loper, speciaal voor het festival had hij zichzelf verfraaid met een chique zwart strikje. Daarnaast gaf hij nog een optreden weg waarin hij zijn acteertalenten tentoonstelde. Uggie heeft inmiddels al heel wat fans verzameld en wordt op Facebook en Twitter volop gepromoot. Mocht er dit jaar al een Oscar voor dieren komen dan heb ik zo’n idee dat deze in het hondenhok van Uggie terecht gaat komen.