Wanneer je wilt afvallen, is sporten onmisbaar. Maar soms is dit gewoon niet je ding en kun je wel wat hulp gebruiken. In dit interview met personal trainer Julien Oosterbaan lees je hoe een personal trainer je kan helpen.

Veel celebs sporten niet alleen. Vaak worden ze flink afgebeuld door hun personal trainers, zodat ze hun mooie figuur behouden. Een personal trainer is niet alleen voor celebs, want ook wij kunnen gewoon aan de slag met een personal trainer. Julien Oosterbaan werkt als personal trainer in de omgeving Den Haag. Omdat het afvalweek is op Meidenblog, wilde hij ook wat handige tips delen!

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer kan je helpen met sporten. Personal trainers weten heel veel van voeding en bewegen, waardoor ze je precies kunnen vertellen wat je wel en niet moet doen. Ook is het een stuk leuker om samen met iemand te sporten, hierdoor ben je veel gemotiveerder. Personal trainers kennen ook heel veel oefeningen en trainingen, waardoor je lekker veel afwisseling hebt en het sporten minder snel saai vindt. Een afspraak om te gaan sporten met een vriendin stel je makkelijk uit, maar een afspraak met mij zorgt ervoor dat je minder snel afhaakt.

Met wat voor mensen werk jij als personal trainer?

Als personal trainer werk ik met heel veel verschillende mensen. Ik krijg bijvoorbeeld veel mensen van rond de 40, maar ook bejaarden en studenten komen sporten met een personal trainer. Het contact met de verschillende mensen is erg leuk en ook is het fijn om op veel verschillende plaatsen te sporten. Zo ben ik vaak in de sportschool, maar ook bij mensen thuis of lekker buiten.

Is dat dan niet duur, zo’n personal trainer?

De prijs van een personal trainer hangt helemaal af van wat voor begeleiding je wilt. Natuurlijk is het prijzig als je elke dag begeleiding wilt, maar je kunt ook 1 keer in de week of maand een afspraak maken. Een andere leuke optie is het delen van een personal trainer. Ik werk bijvoorbeeld veel met stelletjes, maar ook met groepjes studenten die de kosten willen delen. Op die manier heb je dezelfde begeleiding, alleen dan samen met je vriend of vriendinnen.

Wat is het grootste misverstand over sporten?

Veel mensen die willen afvallen, denken dat ze dan veel cardio training moeten doen. Ze gaan fietsen, hardlopen, maar krijgen niet het resultaat dat ze willen. Wanneer je wilt afvallen is het veel beter om ook aan krachttraining te doen.

Als student hebben we nog genoeg andere dingen te doen naast sporten. Is dit wel te combineren?

Bewegen is belangrijk om fit te blijven. Ook is het fijn als je even een moment hebt om alles los te laten, bijvoorbeeld in de sportschool. Voor sport moet je tijd maken, want het is niet goed om de hele dag maar stil achter je laptop te blijven zitten. Door een vaste dag in de week te kiezen en je hieraan te houden maak je het makkelijker voor jezelf.

Van de zomer willen we graag een platte buik kunnen showen. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?

Om een platte buik te krijgen moet je niet alleen sporten, maar ook op je voeding letten. Veel mensen doen buikspieroefeningen om een strakke buik te krijgen, maar dit is eigenlijk alleen effectief als je al een hele platte buik hebt. Wanneer je een buikje hebt en dit weg wilt krijgen, is het beter om grotere spiergroepen zoals je benen en rug aan het werk te zetten. Hierdoor zul je meer vet verbranden dan met buikspieroefeningen, waardoor je buikje verdwijnt.