Vele mensen stonden al vroeg in de ochtend in de rij voor de verkoop van de iPhone 4S, zo ook honderden Chinezen voor de Apple winkel in het Chinese Sanlitun. Toen de winkel niet op tijd open ging werden de Chinezen woedend en bekogelden de winkel met eieren.

De Chinezen stonden al heel de nacht in de vrieskou te wachten en konden het daarom niet waarderen dat de winkel niet op tijd zijn deuren opende. Als reactie begon de ongeduldige menigte te schreeuwen en er werden zelfs eieren naar de winkel gegooid. Ik vraag me overigens wel af hoe ze opeens aan de eieren kwamen, dat is niet iets wat je zomaar even in je binnenzak hebt zitten.

Politie

Vanwege het gedrag van de boze Chinezen durfde de winkel niet open te gaan in verband met de veiligheid van het personeel. De politie is vervolgens ingeschakeld om de menigte onder controle te krijgen.

De actie van de iPhone fans heeft echter niet gewerkt in plaats van dat de winkel open ging is deze dicht gebleven. Apple heeft besloten om de verkoop van de iPhone 4S voorlopig te staken bij de officiële Chinese Apple winkels. De telefoon is wel via internet en erkende dealers verkrijgbaar.