Barbie is perfect en ze is nooit ziek. Nu is er een Facebookpagina gestart met het idee om Mattel een Barbie met kanker te laten uitbrengen.

De Barbie met kanker heeft geen respectloze betekenis, dat totaal niet. De actie komt voort uit een verhaal van 7-jarige meisje uit Texas, Kaylee Rider. Er is namelijk voor de 2e keer kanker bij haar geconstateerd en ze draagt momenteel een hoofddoek.

De Facebookpagina heet Beautiful and Bald Barbie en ze willen dat Mattel een kale Barbie-pop gaat produceren. Kaylee’s moeder zegt dat het kinderen kan tonen, dat het oké is om kaal te zijn. Ook als je geen haar hebt, kun je mooi zijn.

Eerder heeft Mattel al een Barbie met tatoeages uitgebracht en hier was al wat ophef over. Als de Barbie met kanker op de markt komt, hoopt Kaylee’s moeder dat een deel van de opbrengsten aan een kinderziekenhuis geschonken wordt.

Ik vind het een goed initiatief en dit laat zeker een stuk van de realiteit zien. Vooral jonge meisjes kun je hiermee laten zien dat Barbie, ondanks ze kaal is, alsnog mooi is. Wat vind jij van een Barbie met kanker?