Gisteren vond in Los Angeles de eerste awardshow van dit jaar plaats, de People’s Choice Awards. Grote winnares van de avond was Katy Perry, helaas was ze zelf niet aanwezig om haar 5 prijzen in ontvangst te nemen.

Tijdens de People’s Choice Awards worden er ruim 40 prijzen uitgereikt in verschillende categorieën. De winnaars worden bepaald door stemmen van het publiek. De avond was in handen van gastvrouw Kaley Cuoco, die hier in Nederland vooral bekend is van haar rol in The Big Bang Theory. Kaley trok veelvoudig de aandacht naar haar toe door minstens 7 keer van jurk te wisselen. Demi Lovato en Faith Hill kwamen allebei opdraven om een liedje te zingen.

Katy Perry werd dit jaar 7 keer genomineerd en won 5 prijzen. Ze werd onder meer verkozen tot favoriete vrouwelijke artiest en Last Friday Night was volgens de stemmers de leuke muziekvideo. Katy was zelf niet aanwezig in verband met haar scheiding.

Een aantal winnaars van de People’s Choice Awards 2012:

  • Favoriete film: Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2
  • Favoriete filmacteur: Johnny Depp
  • Favoriete TV CelebReality Star: Kim Kardashian
  • Favoriete mannelijke artiest: Bruno Mars
  • Favoriete R&B artiest: Rihanna
  • Favoriete band: Maroon 5
  • Favoriete nummer van het jaar: E.T – Katy Perry featuring Kanye West