Of katten echt over 9 levens beschikken is nog steeds de vraag, voor kat Andrea geldt in ieder geval wel dat ze over 2 levens beschikt. De kat heeft namelijk 2 vergassingen overleefd.

Zwerfkat Andrea kwam afgelopen najaar terecht bij een dierenasiel in Salt Lake City. Toen er na een maand nog steeds geen nieuw baasje voor Andrea was besloot het asiel de kat door middel van koolmonoxide in te slapen. Dit lukte echter niet, Andrea overleefde de vergassing. Na een 2e poging leek het wel gelukt te zijn en werd de kat in een lijkzak gestopt en in de koelkast gelegd. De schrik was later die dag onder de medewerkers van het asiel dan ook groot toen Andrea nog bleek te leven.

Na de 2 mislukte vergassingen is Andrea alsnog geadopteerd en heeft nieuw thuis gevonden. Ik vind het nogal een sneu verhaal, blijkbaar moet je als kat in Amerika eerst 2 keer vergast worden totdat het asiel een nieuw baasje kan vinden.