Afgelopen week haalde tijdschrift Jackie veelvoudig het nieuws met een artikel over de niggabitch. Ondanks de eerdere belofte over een rectificatie, ziet Jackie daar nu van af.

De Nederlandse Jackie kreeg niet alleen veel aandacht in Nederland, ook in het buitenland was het artikel over de niggabitch een veelbesproken onderwerp. Zangeres Rihanna was niet blij met het artikel waarin zij werd omschreven als de perfecte niggabitch en maakte dit via Twitter duidelijk aan hoofdredactrice Eva Hoeke. Eva schrok erg van alle negatieve reacties, bood een rectificatie aan en legde haar functie als hoofdredactrice bij de Jackie neer.

De uitgever van Jackie Yves Gijrath heeft besloten het artikel niet te rectificeren omdat er niks onjuist aan de productie is. Toen Eva veel nare opmerkingen over het artikel kreeg deed ze het af als een grap en bood een rectificatie aan, dit was niet nodig geweest volgens de uitgever.

Kinderachtig

Wel wordt er in het volgende nummer van Jackie uitgebreid op de kwestie ingegaan om de misinterpretatie uit te leggen. Rihanna is welkom om haar verhaal te doen. Ik vraag me af of Rihanna dan wel in staat is haar mening op een normale manier te verkondigen. Ik begrijp dat ze misschien gekwetst kan zijn door het artikel, maar haar reactie op Twitter, die eindigde met FUCK YOU, vond ik nogal kinderachtig.