Rechtszaak vanwege Britt Dekkers Playboy foto’s

De uitgeverij van de Playboy, Sanoma, sleept website GeenStijl voor de rechter. Sanoma doet dit omdat GeenStijl de Playboy foto’s van Britt Dekker heeft gepubliceerd.

Het is geen nieuws dat Playboy foto’s vaak nog voor dat het tijdschrift in de winkel ligt al op internet te bekijken zijn. Vaak wordt er gedacht dat Playboy hier zelf achter zit om zo de nodige aandacht voor de foto’s te trekken. Toch was dit bij de uitgelekte Playboy foto’s van Britt Dekker niet het geval, uitgeverij Sanoma spant namelijk een rechtszaak tegen GeenStijl aan vanwege de foto’s.

Sanoma beweert dat er dankzij de uitgelekte foto’s minder bladen zijn verkocht en dat ze daarom zo’n 100.000 euro aan inkomsten zijn misgelopen. Ook het portretrecht van Britt zou geschonden zijn. Op 28 december zal de zaak voorkomen.