Goed nieuws voor alle Star Wars fans, in Tsjechië hebben inwoners de mogelijkheid om zich officieel als volgeling van de Star Wars religie te laten registreren. Tot nu toe hebben maarliefst 15.070 mensen dat gedaan.

Dat de filmreeks van Star Wars al vele jaren een grote groep aanhangers heeft is geen nieuws, de fans in Tsjechië gaan echter een stapje verder en maken er een officiële religie van. De resultaten van de volksteling in Tsjechië zijn onlangs bekend gemaakt, bij de vraag over religie vulden 15.070 Tsjechen ‘Knight of the Jedi’ in, wat slaat op een groep personen uit de Star Wars films.

Kerk van Jedi

Niet alleen in Tsjechie is Star Wars een officiele religie, ook in Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië is dit zo. In 2001 gaven meer dan 300.000 inwoners uit Groot-Brittannië de Kerk van Jedi op als geloof.

Ondanks dat Tsjechië meer dan 10 miljoen inwoners heeft vind ik 15.070 nog best een groot getal. Ik vind het nogal vreemd op je geloofsovertuiging op een film te baseren. Hoe leuk ik Gossip Girl of Sex and the City ook vind, wanneer je mij vraagt wat mijn religie is zou het niet in me opkomen om 1 van deze series te noemen.