Actiegroep Ongehoord heeft filmpjes online gezet over de stand van zaken in verschillende konijnenfokkerijen door heel Nederland. De beelden van de zieke, gewonde en zelfs dode dieren zijn erg schokkend.

Ongehoord is een actiegroep die opkomt voor de rechten en het welzijn van dieren, de groep heeft schokkende filmpjes openbaar gemaakt. Een onderzoeksteam heeft, zonder de fokkers van te voren in te lichten, filmpjes en foto’s gemaakt in ongeveer 10 procent van de Nederlandse konijnenfokkerijen.

De filmpjes zijn erg schokkend en laten de meest gruwelijke taferelen zien. Zo komen er dieren met tumoren, vergroeiingen, diarree en andere ernstige aandoedingen voorbij. Daarnaast zijn de fokkerijen erg vies en liggen dode dieren tussen de levenden. In de filmpjes hieronder kun je zelf zien hoe het er in sommige konijnenfokkerijen aan toe gaat.