Vandaag is het Zeitgeist rapport van Google gepubliceerd met daarin de in Nederland meest gezochte onderwerpen en personen van 2011. En wat blijkt? De blonde Britt Dekker is erg populair op Google.

Afgelopen jaar is er op de Nederlandse Google erg veel gezocht naar Britt Dekker. Bij de snelst stijgende zoekopdrachten qua personen staat Britt zelfs op nummer 1. Naast Britt deden ook Amy Winehouse, Pipa Middelton en Steve Jobs het erg goed. Het nieuws dat Justin Bieber kaal zou zijn leidde tot de meest gezochte afbeelding.

Wordfeud

Het Zeitgeist rapport van Google gaat over de meest gezochte onderwerpen of personen over een bepaald thema. In de categorie beroemdheden zijn de scheiding van Kim Kardashian en de naaktfoto’s van Scarlett Johansson het meest gezocht. De meest gezochte zoekopdracht die met wat begint is “wat is Wordfeud” en bij de zoektermen hoe staat “Hoe kipt Nederland” bovenaan.

Qua producten zochten Nederlanders dit jaar het meest op iPod, notebook en digitale camera, maar ook koffiezetapparaat en naaimachine kwamen in de top 10 voor.