Een game spelen met een varken, als het aan ontwerpers en onderzoekers liggen kan het binnenkort. Vandaag is namelijk bekend gemaakt dat er een game wordt ontwikkeld waarin varkens en mensen samen spelen.

Ontwerpers en onderzoekers van de Hogeschool voor Kunsten Utrecht en Wageningen UR bundelen hun krachten om samen te werken aan game voor varkens en mensen. Het spelletje zou Pig Chase gaan heten en om het te spelen heb je een iPad en een groot beeldscherm nodig.

In het spel Pig Chase zou de menselijke speler een lichtbal bewegen over het scherm van iPad, met deze lichtbal moet hij de aandacht van het varken trekken. Het is de bedoeling dat het varken de bal gaat achtervolgen. De menselijke speler moet proberen het varken naar verschillende punten op het scherm te lokken.

Dierenwelzijn

De makers ontwikkelen het spel niet voor het plezier, maar willen hiermee een bijdrage leveren aan het dierenwelzijn. Varkens zijn vaak erg speels ingesteld en als ze dit kunnen doen zou de kans op verveling en agressie afnemen.